Özel kız - erkek öğrenci yurtları ve apartlara kolayca ulaşabilir, dilediğiniz üye yurtlarla fiyat ve diğer bilgiler için hemen irtibat kurabilirsiniz.

Yurt Arama - özel yurt apart daire arama Yurt Arama - Kullanıcı giriş
Haber detay

Şu anda “Haber detay” sayfamızı inceliyorsunuz

Ana Sayfa Ana Sayfa \ 
Son Haberler Son Haberler
MEB'den Hastane Sınıfı Kararı!
Yarıyıl Tatili Başlıyor!
Okullara Ücretsiz Yemek!
ÖSYM Takvimi Geri Çekildi!
ALES Tamamlandı!
Ara Tatil Bitti!
2022-KPSS Ön Lisans Sınav Sonuçları Açıklandı
KPSS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?
"Şehitlerimizin Evlatlarının Eğitim Masraflarını Karşılayacağız!"
Örnek LGS Soruları Yayımlandı!
Hızlı Erişim - Yurt ARAMA Hızlı Erişim

İllere göre yurtlar

Haritadan yurtlar

Ücretsiz yurt/pansiyon ekle

Özel öğrenci yurtları

Üniversiteler

Galeri

Yurt rehberi

Mesaj panosuna yazın

Başarı için stresinizi azaltın.

Geri dön
29/06/2018

2 milyonu aşkın aday, yarın ve ertesi gün Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) ter dökecek. Aylardır iyi bir üniversite için çalışan adayların baş etmesi gereken bir konu da sınav kaygısı.

 

YKS’nin ilk kez uygulanacak olması ve bilinmezliğin, bazı adayların kaygısını artırdığını söyleyen uzmanlar, “Bu gereksiz çünkü sistem değişikliği tüm adayları etkileyecek” diyor. İşte Yıldız Teknik Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. M. Engin Deniz’in tavsiyeleri:


Sınav kaygısı, öğrenilen bilginin sınavda etkili kullanılmasına engel olan ve başarının düşmesine yol açan yoğun bir duygu. Öğrencilerin sınavda belli oranda kaygı duyması doğal. Normal düzeyde kaygı yaşayan öğrenci, daha uyanık ve dikkatli davranabilir; motivasyonu yüksek olduğu için aktif öğrenmeye hazırdır. Ancak öğrendiğini hatırlayamayacak kadar yüksek yaşanan kaygı başarısızlığa götürebilir. 


OLUMLU İÇ KONUŞMA

Gerçekçi olmayan düşünce biçimlerinden kaynaklanan olumsuz iç konuşmalar da kaygı yaratıyor. “Sınavı kazanamamak, benim için dünyanın sonu olur. Beni kimse sevmez. Rezil olurum. Herkes benden daha iyi” gibi düşünceleri ortadan kaldıracak ya da minimuma indirecek olumlu iç konuşmalar yapmak, hayatın iniş-çıkışlarının olabileceğini ve sınavın ölüm-kalım savaşı anlamına gelmediğini fark ettirmek, kaygı ve beraberinde getireceği başarısızlığı önlemek için önemli. Sınav sabahı mümkünse ılık duş alın. Rahat kıyafetler giyin. Besleyici kahvaltı yapın. Sonuç, gelecek planları gibi konulardan uzak durun. 


SINAVDA BUNLARA DİKKAT

Sorulara önyargıyla yaklaşmayın. Zor sorular çıktığı gibi kolaylar da olacak, bunlarda bit yeniği aramayın. “Kısa olan kolay, uzun soru zordur” diye düşünmeyin.


En rahat edeceğiniz bölümden başlayın. Yapamadıklarınızla çok vakit kaybetmeyin. İşaretleyip tekrar göz atın.


Diğerlerinin yavaş ya da hızlı olmasıyla ilgili düşünmeyin. “Sınavı başarıyla geçebilirim!” gibi telkinde bulunabilirsiniz. 


Soru köküne dikkat edin, “değildir, olamaz, yanlıştır” ifadelerini kaçırmayın.


Tüm şıkları okuyun. 


Optiğe dikkatli işaretleyin, kontrol edin.

 

Başarılar dileriz... 

İnceleme : 1173