Özel kız - erkek öğrenci yurtları ve apartlara kolayca ulaşabilir, dilediğiniz üye yurtlarla fiyat ve diğer bilgiler için hemen irtibat kurabilirsiniz.

Yurt Arama - özel yurt apart daire arama Yurt Arama - Kullanıcı giriş

Şu anda “Eskişehir'in gezilecek en enfes yerleri” sayfamızı inceliyorsunuz

Ana Sayfa \ 
Hızlı Erişim - Yurt ARAMA Hızlı Erişim

İllere göre yurtlar

Haritadan yurtlar

Ücretsiz yurt/pansiyon ekle

Özel öğrenci yurtları

Üniversiteler

Galeri

Yurt rehberi

Mesaj panosuna yazın

Eskişehir'in gezilecek en enfes yerleri

Eskişehir ülkemizde turizm açısından önemli bir şehirdir. Eskişehir ülkemizde gezilecek yerler açısından son yılları en popüler şehirleri arasındandır. Tarihi Odun Pazarı Semti, Porsuk Çayı, Sazova Parkı, Balmumu Müzesi, Kurşunlu Külliyesi gibi önemli yerler Eskişehir’de gezilecek yerler arasında önemli yerlerdir.

Eskişehir sahip olduğu zenginlikler ve güzellikler ile ülkemizin gezilip görülecek birçok yerleri içinde barındırmaktadır. Bursa, Ankara, İstanbul gibi büyük şehirlerden hızlı trenle veya karayolu ile ulaşım imkanının olması Eskişehir’e olan gezi taleblerini arttırmaktadır. Eskişehir’de tarihi yapı ve park gibi gezi noktasının olmasının yanında öğrenci yoğunluğun fazla olması nedeni ile eğlence mekanının yoğunluğu da fazladır. Eğlence mekanlarının çok olması şehrin günün çoğu kısmında hareketli geçmesini sağlamaktadır.

Eskişehir’de Gezilecek Yerler Listesi

Turistik, son derece güvenli ve sakin bir şehir olan Eskişehir bir çok insanın gezip görmek istediği yerlerden biridir. Birçok güzellikleriyle Türkiye’nin popüler şehirleri arasındadır. İşte Eskişehir’de gezilecek bazı yerler hakkında bilgiler:

Tarihi Odunpazarı

Eskişehir’de gezilecek yerler listemizin ilk sırasında odun pazarı var. Odun Pazarı Eskişehir’in en eski yerleşim bölgesidir. Son yıllarda buraya yapılan yatırımlar bölgenin gelişmesine önemli katkıda bulunmuştur. Bölgede gezebileceğiniz birçok tarihi mekan bulunmaktadır. İsterseniz geziniz sırasında buradaki güzel butik otellerden birinde konaklayabilirsiniz. Bu bölgede diğer gezilecek yerler Tarihi Odun Pazarı Evleri, Kurşunlu Camii ve Külliyesi, Eskişehir Balmumu Müzesi, Atlıhan El Sanatları Çarşısı, Şelale Park, Lületaşı Müzesi, Çağdaş Cam Sanatları Müzesi, Cumhuriyet Tarihi Müzesi, Alaaddin Camii önemli gezilecek yerler arasındadır. Buraları gezdiğiniz yerlere bağlı olarak gezme süreniz bir gününüzü alabilir. Buralarda konaklamak isterseniz Abacı Konak Hotel de kalabilirsiniz.

Odun Pazarı Evleri

Odunpazarı bölgesinin en önemli ve dikkat çekici bölgesi şüphesiz ki Tarihi Odunpazarı Evleri’dir. Şehrin en eski yapılarından biri olan bu evler Osmanlı tarihinin sivil mimarisini temsil etmektedir. Yakın zamanda yapılan restorasyonlar bu evleri Eskişehir’de yeni bir üne kavuşturdu. Evlerin çoğunluğu hala konaklama amaçlı kullanılsa da butik otel , kafe gibi eğlence mekanları olarak da kullanılmaktadır.

Porsuk Çayı ve Adalar Bölgesi

Eskişehir’in içinden geçen Sakarya Irmağı’nın en uzun kolu olan Porsuk Çayı halk tarafından ‘’Adalar’’ bölgesi olarak adlandırılmaktadır. Porsuk Çayı çevresinde günümüzde birçok kafe ve restoran bulunmaktadır. Bu çayda havaların güzel olduğu dönemlerde çayda düzenlenen bot turları Eskişehir’e ayrı bir güzellik katıyor.

Sazova Bilim Sanat ve Kültür Parkı

Son yıllarda Eskişehir’e güzel parklar yapılsa da bunların en önemli olanı Sazova Parkı’dır. Tam adı ile bilim sanat ve kültür merkezi olan bu park özellikle çocuklu ailelerin gezip görmesi gereken yerlerden birisidir. Burada keyifli vakit geçirecek çok fazla yer bulunmaktadır. Eğer parkta ilgi çekici yerleri gezmek isterseniz tüm gününüzü bu parkta geçirebilirsiniz. Parkta önemli yerleri belirleyip önceden gezi planı oluşturabilirsiniz.


Eskişehir'de kalmak istiyorsanız, Eskişehir yurtlarını, ya da özelde Eskişehir erkek yurtları veya Eskişehir kız yurtlarını inceleyebilir, arayabilirsiniz.

Sadece Otel ve Pansiyonlara kitlenmek yerine; 
Eskişehir Apartlarına da göz gezdirebilirsiniz.

İncelemek İstediğiniz İl