Özel kız - erkek öğrenci yurtları ve apartlara kolayca ulaşabilir, dilediğiniz üye yurtlarla fiyat ve diğer bilgiler için hemen irtibat kurabilirsiniz.

Yurt Arama - özel yurt apart daire arama Yurt Arama - Kullanıcı giriş

Şu anda “Aksaray Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu” sayfamızı inceliyorsunuz

Ana Sayfa \ 
Hızlı Erişim - Yurt ARAMA Hızlı Erişim

İllere göre yurtlar

Haritadan yurtlar

Ücretsiz yurt/pansiyon ekle

Özel öğrenci yurtları

Üniversiteler

Galeri

Yurt rehberi

Mesaj panosuna yazın

Aksaray Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu

Aksaray Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu

Aksaray Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu adıyla Niğde Üniversitesine bağlı olarak 1992 yılında açılmış ve 1997-1998 Eğitim-Öğretim yılına kadar Hemşirelik programında ön lisans eğitim vermiştir. 10.10.1996 tarihli ve 96/8655 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile Lisans düzeyinde (4 yıllık) Sağlık Yüksekokullarının açılmasıyla Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından Hemşirelik ön lisans programı kaldırılmıştır.

Yüksekokulda 1997-1998 öğretim yılında açılan Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 07.03.2000 tarihli ve 526-4876 sayılı yazısı gereğince, 2000-2001 eğitim-öğretim yılında açılan Tıbbi Laboratuvar Programına, öğrenci alınmış ve eğitim öğretime ikinci bir program ilave edilmiştir.

Yüksekokul; Niğde Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı iken; adı ve bağlantısı değiştirilerek 01.03.2006 tarihli ve 5467 sayılı kanunla kurulan Aksaray Üniversitesi’ne Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu adıyla bağlanmıştır. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuz kendine ait binada Sağlık Yüksekokulu ile birlikte eğitim-öğretim hizmeti vermektedir.


Kaynak: www.aksaray.edu.tr

İncelemek İstediğiniz İl