Sakarya'yı seviyoruz. Sakarya için çalışıyoruz.'
Sakarya'yı seviyoruz. Sakarya için çalışıyoruz.'

Yıldız Tekni̇k Üni̇versi̇tesi̇

1911-1922

Kondüktör Mekteb-i Âlisi Dönemi

Kondüktör Mektebi, Osmanlı İmparatorluğu’nda yapımına hız verilen yol, demiryolu, köprü inşası gibi çeşitli bayındırlık faaliyetlerinde görev alacak teknikerlerin yetiştirilmesi amacıyla kuruldu. 11 Mayıs 1911’de Meclis-i Mebusan’da gündeme gelen okulun resmi kuruluş ilanı 31 Temmuz 1911’de yapıldı. “Âli” mektep yani yüksekokul statüsündeki Kondüktör Mektebi’nin programı iki yılla sınırlandırıldı ve öğrenim aynı yılın eylül ayında başladı.

Özel bir bina yapılmasına vakit olmadığı için Divanyolu üzerinde yakın zamana kadar Sağlık Müzesi olarak bilinen Salih Efendi Konağı okul için tahsis edildi ve cebir-matematik dersi öğretmeni Hazım Bey ilk müdür olarak atandı. Okul açıldıktan birkaç hafta sonra başlayan Trablusgarp Savaşı nedeniyle 40’ar kişilik iki şubeden 1913 yılında sadece 14 öğrenci mezun olabildi. Balkan Savaşları ve Birinci Dünya Savaşı, ardından İstanbul’un işgaline de tanık olan kurum sık sık yer değiştirmek zorunda kalmasına rağmen öğretimi ara vermeden sürdürdü.

1913 yılında kurumun başına geçen İbrahim Selahattin Bey savaş ve işgal yıllarında öğretmen bulmakta zorlandığı için programdaki birçok dersi tek başına yürüttü. 1923 yılına kadar birçok öğrencisini cepheye yollayan okuldan 66 öğrenci tekniker olarak mezun olabildi ve bu öğrencilerin çoğu Anadolu’da yürütülen bayındırlık projelerinde görev aldılar.

1923-1936

Nafia Fen Mektebi

1923 sonbaharında Cumhuriyetin ilanından kısa bir süre önce Kondüktör Mektebi, Mühendis Mektebi’nin bulunduğu Gümüşsuyu’ndaki kışlanın bir kanadına taşındı ve kurumun adı Nafia Fen Mektebi olarak değiştirildi. Bir sonraki yıl parasız yatılı öğrenime geçilerek, yurdun her yerinden öğrencilerin kabulüne başlandı. Ders programlarında yapılan düzenlemeler sonucunda öğrenim süresi altı ay uzatıldı ve okul süresi iki buçuk yıla çıkarıldı, mezunlarına fen memuru diploması verilmeye başlandı.

1930 yılında Bedriye Hanım Nafia Fen Mektebi’nden mezun olarak hem okulun, hem de genç cumhuriyetin ilk kadın fen memuru oldu. Ertesi yıl Ankara merkezli Nafia Fen Mektebi Mezunları Birliği kuruldu. O yıl İbrahim Selahattin Bey sağlık nedeniyle müdürlükten ayrılınca yerine Cevdet Erdemi atandı. Öğrenim süresine bir ay daha eklendi ve program üç yıla çıkarıldı. Böylece fen memurlarının daha kalifiye olmaları hedeflendi.

1935 yılı geldiğinde yol mühendisi Atıf Tansuğ müdür oldu. Aynı senenin yazında alınan bir kararla okul Gümüşsuyu’ndan Kuruçeşme’deki Memduh Paşa Köşkü’ne taşındı. Ne var ki Bayındırlık Bakanı Ali Çetinkaya’nın girişimleriyle mevcut okul programında bir kere daha değişime gidildi ve 4 Aralık 1936 tarih ve 3074 sayılı ek kanunla öğrenim programı değiştirildi. Böylece Nafia Fen Mektebi hem iki yıllık tekniker hem de dört yıllık mühendislik programı uygulamaya başladı. Okulun adı da Teknik Okul olarak değiştirildi.

1936-1969

Teknik Okul

1936 yılında iki farklı tür eğitimle hem tekniker hem de mühendis yetiştirmeye başlayan Teknik Okul, artan öğrenci mevcudu nedeniyle 1937 baharında Yıldız Sarayı kompleksi içinde tahsis edilen binalara yerleşir. 11 Kasım 1937 tarihinde de reisicumhur Mustafa Kemal Atatürk’ün imzasıyla okulun yönetmeliği kabul edilir. 

Yıldız Sarayı’ndaki ahşap köşkler derslik ve kütüphane olarak değerlendirilirken, Çukursaray pansiyon olarak düzenlenir. Damatlar Dairesi olarak bilinen yapıysa dış beden duvarları korunarak mimar Emin Onat tarafından hazırlanan planlara uygun olarak yeniden inşa edilir ve 1939 yılı güz döneminde İnşaat ve Makine şubelerinin kullanımına açılır.

1941 yılında Maarif Bakanlığı’na bağlanan okulun ilk yıllığı 1942-43 mezunları için hazırlanır ve diploma numaraları Nafia Fen Mektebi’nin bıraktığı yerden devam ettirilerek kurumsal bütünlüğün korunması sağlanır. Anadolu’ya ilk teknik gezi düzenlenmesi, diploma projesi dersinin programa eklenmesi gibi yeniliklerin yanı sıra Mühendislik birimi altında Mimarlık ve Elektrik şubelerinin açılması, ülkedeki ilk Harita Kadastro Şubesi ile ilk Akşam Teknik Okulu’nun kurulması da yine Teknik Okul çatısı altında gerçekleşir.

1951 güzünde iki yıllık tekniker şubeleri kapatılır. 1959 güzünde yeni öğretim binası kullanıma açılır. Aynı yıl yüksek lisans programları öğrenci kabul etmeye başlar ve ülke çapında açılan diğer teknik okullarla karışmaması için kurum İstanbul Yıldız Teknik Okulu olarak anılmaya başlanır.

Okulun simge müdürlerinden Atıf Tansuğ bir yılı Nafia Fen Mektebi’nde olmak üzere 25 yıl boyunca görev yaparken, 1963 yılında ilk kez seçimle göreve gelen yüksek mühendis Prof. Adnan Ergeneli ise Teknik Okul’un “Akademi” statüsü kazanmasında büyük rol oynar. 3 Haziran 1969 tarihli 1184 sayılı kanunla İstanbul Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi kurularak Teknik Okul devri sona erer. 

1969-1982

İstanbul Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi

İstanbul Yıldız Teknik Okulu, 3 Haziran 1969 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan 1184 sayılı kanunla yeni bir statü ve yapı kazanır ve kurumun adı İstanbul Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi olarak değiştirilir. Böylece şube idareleri kürsü yapısına dönüştürülür; Teknik Okul bünyesindeki öğretim kadrosu akademik tahsil seviyesine göre asistan, öğretim görevlisi, doktor, doçent ve profesör unvan olarak sıralanır. Mühendislik eğitimi vermenin yanı sıra mühendislik bilimine katkı da sağlayabilme gayesiyle yapılan bu değişiklikten sonra İDMMA bünyesinde, Elektrik, Harita ve Kadastro, İnşaat, Makine ve Mimarlık Bölümleri altında 40 kürsü kurulur.

Her kürsü başında en az bir profesör bulunmaktadır. Prof. Nuriye Pınar Erdem hem Jeoloji Kürsüsü’nün hem de İDMMA’nın ilk kadın kürsü başkanı olarak göreve başlar. Tüm dünyada öğrenci hareketinin etkili olduğu o yıllarda İDMMA’da da öğrenci boykotları ve siyasi görüş temelinde yaşanan çeşitli çatışmalar yaşanır ve kurum yönetimi sadece 1970 yılında 3 defa değişir. 

Sonunda Teknik Okul’da da bir dönem müdürlük yapmış olan Vakkas Aykurt başkan olarak göreve ikna edilir ve okul bir süre için istikrara kavuşur. Akabinde 1971 yılında İstanbul’daki özel mühendislik okullarının devletleştirildiği dönemde Vatan Mühendislik, Işık Mühendislik, Kadıköy Mühendislik, Galatasaray Mühendislik, İstanbul Kimya Yüksek Okulu ve Cağaloğlu Mühendislik Okulları İDMMA’ya bağlanır. Öğrenci mevcutlarında gündüz programlarında 4 katı bir artışla 5100 öğrenci, akşam programlarındaysa 5 kat bir artışla 8000 öğrenci İDMMA çatısı altına girer.

1973 yılında Matematik ve Fizik şubelerinden oluşan Temel Bilimler Bölümü açılır. Akademi başkanlığına Prof. Muzaffer Sağışman gelir ve artan öğrenci sayısına uygun olarak laboratuvarlar yenilenir. Benzer çalışmalar 1977 yılında başkanlığa gelen mimar Prof. Süha Toner döneminde de devam eder, konferans salonu ve spor sahaları eklenir. 1982 yılında çıkarılan Yüksek Öğrenim Kanunu kapsamında yapılan zorunlu değişiklilerle tüm akademilerin üniversite olarak yeniden yapılandırılmasına karar verilir ve böylece İDMMA, Yıldız Üniversitesi adını alır.

1982-1992

Yıldız Üniversitesi

12 Eylül 1980 askeri darbesi sonrasında yeniden anayasal düzene geçilirken Yüksek Öğrenim Kanunu çıkarıldı ve ülke genelindeki akademilerin tümü üniversiteye çevrildi. Böylece İstanbul Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi 30 Mart 1983 tarihli 2809 sayılı yasayla Yıldız Üniversitesi adını aldı.

İDMMA’nın son başkanı Prof. Süha Toner rektör olarak atanırken, İDMMA’nın kendi bölümleri ile özel mühendisliklik yüksekokullarından intikal eden bölümler genel olarak Mühendislik Fakültesi, mimarlık bölümleriyse Mimarlık Fakültesi adı altında toplandı. Bunlara ek olarak Kocaeli Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi fakülteye dönüştürülerek Yıldız Üniversitesi bünyesine dahil edildi. 1959’dan beri süre gelen yüksek lisans eğitimleri de Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri Enstitüleri adıyla iki ayrı başlık altında gruplanırken, Rektörlüğe bağlı olarak Fen-Edebiyat Fakültesi kuruldu. Bir süre sonra da rektörlüğe bağlı Yabancı Diller Yüksek Okulu, Atatürk İlke ve İnkılapları Tarihi ile Beden Eğitimi ve Güzel Sanatlar Bölümleri eklendi. 

Özel mühendislik okullarının devletleştirilmesi sürecine İDMMA bünyesine giren kurumların kullandığı yapılardan Şişli’deki binaya Fen-Edebiyat Fakültesi, Ayazağa’daki binaya ise Beden Eğitimi bölümü yerleştirildi. Değişen teknolojik konulara uygun olarak Yıldız Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği, Gemi İnşaatı Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendislikleri ile bir de Meslek Yüksek Okulu açar.

Sabancı Ailesi’nin desteğiyle Yıldız Kampüs içinde personelin çocukları için kreş ve kütüphane yapılması kararlaştırılır. Prof. Süha Toner’in ikinci defa rektör seçildiği bu dönemde Türkiye’deki ilk Müzecilik Yüksek Lisans programının açılması, Yüksel Sabancı Kültür ve Sanat Merkezinin kampüse kazandırılması gibi kültürel ve sanatsal faaliyetler dikkat çeker.

Yıldız Vakfı ile Amerika Birleşik Devletleri Maryland’de yurtdışında bulunan mezunları bir araya getirmeye amaçlayan mezunlar ofisinin kurulması da yine Yıldız Üniversitesi döneminde gerçekleşir. 

1992-∞

Yıldız Teknik Üniversitesi

03 Temmuz 1992 tarih ve 3837 sayılı yasayla, yine yapısal bazı değişiklikler gündeme gelir ve Yıldız Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi adını alır.  Kocaeli Meslek Yüksek Okulu ile Kocaeli Mühendislik Fakültesi kurumdan ayrılırken, Yıldız’da kalan 12 bölümlük Mühendislik Fakültesi lağvedilerek mevcut bölümler birleştirilerek Elektrik-Elektronik Fakültesi, İnşaat Fakültesi, Makine Fakültesi ve Kimya-Metalurji Fakültesi adıyla dört yeni fakülte kurulur. Fen-Edebiyat Fakültesi ile Mimarlık Fakültesi konumlarını korurken, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ise yepyeni bir fakülte olarak kurum bünyesine eklenir. Böylece Yıldız Teknik Üniversitesi, 7 fakülte, 2 enstitü, Meslek Yüksek Okulu ve Rektörlüğe bağlı bölümlerden oluşan yeni bir yapıya sahip olur.

Rektör Prof. Süha Toner’in 1992 yılı temmuzunda emekli olmasından bir ay sonra Yıldız Teknik Üniversitesi’nin kuruluş kararı onanır ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turgut Uzel YTÜ’nün ilk rektörü olur. Dört yıllık hizmet süresinin ardından iki dönem üst üste Prof. Dr. Ayhan Alkış rektör seçilir. 2004-2008 yılları arasında Prof. Dr. Durul Ören, 2008-2016 arasında ise yine iki dönem üst üste Prof. Dr. İsmail Yüksek rektörlük yaptıktan sonra 2016-2020 döneminde Prof. Dr. Bahri Şahin göreve gelir. 2020 yılında ise Prof. Dr. Tamer Yılmaz rektör olarak atanır.

2020 yılından bu yana Yıldız Teknik Üniversitesi 21. Yüzyılın gerektirdiği atılımları ortaya koyarak YTÜ için yeni hedefler belirlemekte ve ilgili projeleri hızla uygulamaya koymaktadır. Örneğin Sıfır Atık Belgesi alan Türkiye’deki ilk üniversite olarak, Yıldız Teknik Üniversitesi Engelsiz Üniversite, Sürdürülebilir Kampüs, Akıllı Kampüs projeleri, Temiz su ve temiz enerji kullanımına yönelik faaliyetleriyle dikkatleri çekmektedir. 

Ulusal ve uluslararası sahada görünürlüğünü dünya standartlarında ölçülür başarılarla artıran YTÜ, burs imkânlarıyla öğrencileri, yayın teşvik politikalarıyla da akademisyenleri desteklemekte, Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğündeki proje türlerini çeşitlendirilmesi ve Enstitülerde gerçekleştirilen tez çalışmalarının nitelik ve nicelik açısından geliştirilmesi amacıyla hem özendirici hem de kolaylaştırıcı tavrını ödün vermeden sürdürmektedir. 

2021 yılı Aralık ayında YÖK tarafından yapılan açıklamaya göre Araştırma Üniversiteleri listesinde A1 grubunda Türkiye’nin en iyi beşinci araştırma üniversitesi olan Yıldız Teknik Üniversitesi, 2003 yılında kurulan Teknopark’ıyla da son iki yılın en başarılı Teknopark ödüllünün de sahibidir.

Adresler
Adres 1
Barbaros Bulvarı 34349, İstanbul Türkiye
Telefonlar
Telefon 1
Web siteleri
Bu özellik sadece özel üyeler için geçerlidir
Yakınındaki Yurtlar
Kampüsaray Beyoğlu Kız Öğrenci Yurdu

Kampüsaray Beyoğlu Kız Öğrenci Yurdu

İstanbul Bala Hatun Konaklama

İstanbul Bala Hatun Konaklama

Garden House

Garden House

İnci Kız Öğrenci Yurdu

İnci Kız Öğrenci Yurdu

Elifnaz Kız Yurdu

Elifnaz Kız Yurdu

Özel Kul Erkek Öğrenci Yurdu

Özel Kul Erkek Öğrenci Yurdu

Turkuaz Erkek Öğrenci Yurdu - Maltepe

Turkuaz Erkek Öğrenci Yurdu - Maltepe

Sgs Kız Yurdu

Sgs Kız Yurdu

Kampüsaray Avcılar Kız Öğrenci Yurdu

Kampüsaray Avcılar Kız Öğrenci Yurdu

HAN ERKEK ÖĞRENCİ YURDU

HAN ERKEK ÖĞRENCİ YURDU

Maltepe Han Erkek Öğrenci Yurdu

Maltepe Han Erkek Öğrenci Yurdu

Göztepe Han Erkek Öğrenci Yurdu

Göztepe Han Erkek Öğrenci Yurdu

Pendik Han Erkek Öğrenci Yurdu

Pendik Han Erkek Öğrenci Yurdu

Betav Fırat Kara Kız Öğrenci Yurdu

Betav Fırat Kara Kız Öğrenci Yurdu

Özel Hazal Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu

Özel Hazal Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu

Vatan Bayan Apartı

Vatan Bayan Apartı

Özel Kadıköy Yıldız Kız Öğrenci Yurdu

Özel Kadıköy Yıldız Kız Öğrenci Yurdu

Avcılar Özel Has Kız Öğrenci Yurdu

Avcılar Özel Has Kız Öğrenci Yurdu

Academic House

Academic House

Beşiktaş Academic House

Beşiktaş Academic House

Ataman Erkek Öğrenci Yurdu

Ataman Erkek Öğrenci Yurdu

Mimoza Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu

Mimoza Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu

Bilge Hatun Kız Öğrenci Yurdu

Bilge Hatun Kız Öğrenci Yurdu

Melek Kız Öğrenci Yurdu

Melek Kız Öğrenci Yurdu

Işıksaçan Residence Kız Öğrenci Yurdu

Işıksaçan Residence Kız Öğrenci Yurdu

Özel Karaelmas Yüksek Öğretim Kız Öğrenci Yurdu

Özel Karaelmas Yüksek Öğretim Kız Öğrenci Y...

 Zorlu Kız Öğrenci Yurdu

Zorlu Kız Öğrenci Yurdu

Sume Kız Öğrenci Yurdu

Sume Kız Öğrenci Yurdu

Ilgaz Kız Öğrenci Yurdu

Ilgaz Kız Öğrenci Yurdu

Canan Dağdeviren Kız Yurdu

Canan Dağdeviren Kız Yurdu

İstanyurt Kız Öğrenci Yurdu

İstanyurt Kız Öğrenci Yurdu

Kadıköy Akademi Erkek Öğrenci Yurdu

Kadıköy Akademi Erkek Öğrenci Yurdu

Akademi Yaşam Avcılar Kız Öğrenci Yurdu

Akademi Yaşam Avcılar Kız Öğrenci Yurdu

Kadıköy Kız Öğrenci Yurdu

Kadıköy Kız Öğrenci Yurdu

Nilüfer Gökay Kız Öğrenci Yurdu

Nilüfer Gökay Kız Öğrenci Yurdu

İstasyon Kız Yurdu

İstasyon Kız Yurdu

Nil Apart

Nil Apart

Dorm İstanbul Kız Öğrenci Yurdu

Dorm İstanbul Kız Öğrenci Yurdu

Leydistanbul Kız Yurdu

Leydistanbul Kız Yurdu

Akdeniz Kız Yurdu

Akdeniz Kız Yurdu

My Dome Academic Residence

My Dome Academic Residence

Özkaya Lüx Konaklama

Özkaya Lüx Konaklama

Bahçelievler Elit Kız Yurdu

Bahçelievler Elit Kız Yurdu

Campucity Yurtları

Campucity Yurtları

Campucity Yurtları

Campucity Yurtları

Topkapı Kız Öğrenci Yurdu - İstanbul

Topkapı Kız Öğrenci Yurdu - İstanbul

Kıztaşı Kız Öğrenci Yurdu

Kıztaşı Kız Öğrenci Yurdu

Kardelen Kız Öğrenci Yurdu - Avcılar

Kardelen Kız Öğrenci Yurdu - Avcılar

Rafine Kız Öğrenci Yurdu

Rafine Kız Öğrenci Yurdu

Sabiha Hanım Öğrenci Yurtları

Sabiha Hanım Öğrenci Yurtları

Amfi 34 Erkek Öğrenci Yurdu

Amfi 34 Erkek Öğrenci Yurdu

İstanbul Aydın Üniversitesi Kız Öğrenci Yurdu

İstanbul Aydın Üniversitesi Kız Öğrenci Yur...

Hanımağa Kız Öğrenci Yurdu

Hanımağa Kız Öğrenci Yurdu

Yurtistanbul Fatih Kıztaşı Kız Öğrenci Yurdu

Yurtistanbul Fatih Kıztaşı Kız Öğrenci Yurd...

Sabiha Hanım Öğrenci Yurtları

Sabiha Hanım Öğrenci Yurtları

Eren Kız Öğrenci Yurdu

Eren Kız Öğrenci Yurdu

Lider Şişli Kız Öğrenci Yurdu

Lider Şişli Kız Öğrenci Yurdu

Şirinevler  Kama Erkek Yurdu

Şirinevler Kama Erkek Yurdu

ARC Akademi Erkek Öğrenci Yurdu

ARC Akademi Erkek Öğrenci Yurdu

Zorlu Erkek Öğrenci Yurdu

Zorlu Erkek Öğrenci Yurdu

Enis Çebi Erkek Öğrenci Yurdu

Enis Çebi Erkek Öğrenci Yurdu

Cumhuriyet Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu

Cumhuriyet Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu

Enis Çebi Kız Öğrenci Yurdu

Enis Çebi Kız Öğrenci Yurdu

Plaza L Kız Pansiyonu

Plaza L Kız Pansiyonu

Merter Kız Yurdu

Merter Kız Yurdu

Sudenaz Kız Öğrenci Yurdu

Sudenaz Kız Öğrenci Yurdu

Cumhuriyet Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu

Cumhuriyet Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu

Doruk Erkek Öğrenci Yurdu

Doruk Erkek Öğrenci Yurdu

Nilüfer Kız Öğrenci Evi

Nilüfer Kız Öğrenci Evi

Kırklar Erkek Öğrenci Yurdu

Kırklar Erkek Öğrenci Yurdu

Özel Turanlar Erkek Öğrenci Yurtları

Özel Turanlar Erkek Öğrenci Yurtları

Merkez Öğrenci Apartı

Merkez Öğrenci Apartı

Ali Özerden Kız Öğrenci Yurdu

Ali Özerden Kız Öğrenci Yurdu

Özel İda Erkek Öğrenci Yurdu

Özel İda Erkek Öğrenci Yurdu

Konforist Edu Suites

Konforist Edu Suites

Konforist Edu Suites

Konforist Edu Suites

Üsküdar Poyraz Erkek Konukevi

Üsküdar Poyraz Erkek Konukevi

Avrasya Erkek Öğrenci Yurdu

Avrasya Erkek Öğrenci Yurdu

Moda Kız Öğrenci Yurdu

Moda Kız Öğrenci Yurdu

Üsküdar Kız Öğrenci Yurtları

Üsküdar Kız Öğrenci Yurtları

Ataşehir Akademi Kız Öğrenci Yurdu

Ataşehir Akademi Kız Öğrenci Yurdu

Cumhuriyet Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu

Cumhuriyet Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu

Melek Anne Erkek Apartı

Melek Anne Erkek Apartı

Yakamoz Öğrenci Evleri

Yakamoz Öğrenci Evleri

EvimYurdum Kız Öğrenci Yurdu

EvimYurdum Kız Öğrenci Yurdu

Mavi Nazar Kız Öğrenci Yurdu

Mavi Nazar Kız Öğrenci Yurdu

Feriköy Erkek Öğrenci Yurdu

Feriköy Erkek Öğrenci Yurdu

Marmara Bayan Apartı

Marmara Bayan Apartı

Marmara Kız Apartı - Kadıköy

Marmara Kız Apartı - Kadıköy

Özel Boğaziçi Yüksek Öğrenim Erkek Yurdu

Özel Boğaziçi Yüksek Öğrenim Erkek Yurdu

New Life Erkek Öğrenci Yurtları

New Life Erkek Öğrenci Yurtları

Özel Sevim Kız Yurdu

Özel Sevim Kız Yurdu

Lidya Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu

Lidya Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu

Educa Kız Öğrenci Yurdu Florya

Educa Kız Öğrenci Yurdu Florya

Educa Kız Öğrenci Yurdu Beylikdüzü

Educa Kız Öğrenci Yurdu Beylikdüzü

Educa Erkek Öğrenci Yurdu Beylikdüzü

Educa Erkek Öğrenci Yurdu Beylikdüzü

Educa Erkek Öğrenci Yurdu Florya

Educa Erkek Öğrenci Yurdu Florya

Beyaz Marmara Erkek Öğrenci Yurdu

Beyaz Marmara Erkek Öğrenci Yurdu

Çırağan Kız Öğrenci Yurdu

Çırağan Kız Öğrenci Yurdu

Ömer Öztürk Erkek Öğrenci Yurdu

Ömer Öztürk Erkek Öğrenci Yurdu

Academia Viva Kız Öğrenci Yurdu

Academia Viva Kız Öğrenci Yurdu

Çizgi Yüksek Öğrenim Erkek Yurdu

Çizgi Yüksek Öğrenim Erkek Yurdu

Academia Seyrantepe Erkek Öğrenci Yurdu

Academia Seyrantepe Erkek Öğrenci Yurdu

Cumhuriyet Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu

Cumhuriyet Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu

Beşiktaş Kız Yurdu

Beşiktaş Kız Yurdu

Gazi-3 Kız Öğrenci Yurdu

Gazi-3 Kız Öğrenci Yurdu

Güngören Konuş Öğrenci Yurdu

Güngören Konuş Öğrenci Yurdu

Şenyuva Erkek Öğrenci Yurdu

Şenyuva Erkek Öğrenci Yurdu

Ata Kız Öğrenci Yurdu

Ata Kız Öğrenci Yurdu

Oktan Kız Öğrenci Yurdu

Oktan Kız Öğrenci Yurdu

Kapalı Çarşı Erkek Öğrenci Yurdu

Kapalı Çarşı Erkek Öğrenci Yurdu

Oktan Erkek Öğrenci Yurdu

Oktan Erkek Öğrenci Yurdu

Elif Kız Öğrenci Yurdu

Elif Kız Öğrenci Yurdu

Acıbadem Kız Öğrenci Yurdu

Acıbadem Kız Öğrenci Yurdu

Taksim House

Taksim House

Turkuaz Kız Öğrenci Yurdu

Turkuaz Kız Öğrenci Yurdu

Güzelyurt Kız Yurdu

Güzelyurt Kız Yurdu

Deniz Kız Yurdu

Deniz Kız Yurdu

Şermin Hanım Kız Öğrenci Yurdu

Şermin Hanım Kız Öğrenci Yurdu

Santral Kız Öğrenci Yurdu

Santral Kız Öğrenci Yurdu

Bakırköy Kız Öğrenci Yurdu

Bakırköy Kız Öğrenci Yurdu

İstanbul Evim Kız Öğrenci Yurdu

İstanbul Evim Kız Öğrenci Yurdu

Bilgi Erkek Öğrenci Yurdu

Bilgi Erkek Öğrenci Yurdu

Beyazıt Erkek Öğrenci Yurtları

Beyazıt Erkek Öğrenci Yurtları

Büyük Yıldız Erkek Yurdu

Büyük Yıldız Erkek Yurdu

Anadolu Kız Öğrenci Yurdu

Anadolu Kız Öğrenci Yurdu

Anadolu Erkek Öğrenci Yurdu

Anadolu Erkek Öğrenci Yurdu

Nil Konuk Evleri

Nil Konuk Evleri

Turgut Reis Erkek Öğrenci Yurdu

Turgut Reis Erkek Öğrenci Yurdu

Pembe Konak Kız Öğrenci Yurdu

Pembe Konak Kız Öğrenci Yurdu

İstanbul Kız Öğrenci Yurdu

İstanbul Kız Öğrenci Yurdu

Özel Paşa Köşkü Erkek Öğrenci Yurdu

Özel Paşa Köşkü Erkek Öğrenci Yurdu

Üsküdar Kız Kulesi Kız Öğrenci Yurdu

Üsküdar Kız Kulesi Kız Öğrenci Yurdu

Ferah Kız Pansiyonu

Ferah Kız Pansiyonu

Beyaz Köşk

Beyaz Köşk

Karya Academic Apartments

Karya Academic Apartments

Odan Üsküdar Özel Kız Öğrenci Yurdu

Odan Üsküdar Özel Kız Öğrenci Yurdu

Armoni Kız Öğrenci Yurdu - Ataşehir

Armoni Kız Öğrenci Yurdu - Ataşehir

Zümrüt Yuva Erkek Öğrenci Yurdu

Zümrüt Yuva Erkek Öğrenci Yurdu

Başakşehir Kız Öğrenci Yurdu II

Başakşehir Kız Öğrenci Yurdu II

Cerrahpaşa Kız Öğrenci Yurdu

Cerrahpaşa Kız Öğrenci Yurdu

Hasanpaşa Kız Öğrenci Yurdu

Hasanpaşa Kız Öğrenci Yurdu

Vefa Süleymaniye Erkek Öğrenci Yurdu

Vefa Süleymaniye Erkek Öğrenci Yurdu

Zehra Kız Öğrenci Yurdu

Zehra Kız Öğrenci Yurdu

MecidiyeKöy Mustafa Kıbrıslı Erkek Yurdu

MecidiyeKöy Mustafa Kıbrıslı Erkek Yurdu

Metropol İstanbul

Metropol İstanbul

Yuvam Kız Apartları

Yuvam Kız Apartları

Gazi Kız Öğrenci Yurdu

Gazi Kız Öğrenci Yurdu

Hicret Erkek Öğrenci Yurdu

Hicret Erkek Öğrenci Yurdu

Kanarya Erkek Yurdu

Kanarya Erkek Yurdu

Kavram Kız Öğrenci Yurdu

Kavram Kız Öğrenci Yurdu

Kartaltepe Erkek Yurdu

Kartaltepe Erkek Yurdu

Gazi Kız Öğrenci Yurdu 2

Gazi Kız Öğrenci Yurdu 2

Yıldız Erkek Öğrenci Yurdu

Yıldız Erkek Öğrenci Yurdu

Trabzon İl. Yet. Dern. Erkek Öğrenci Yurdu

Trabzon İl. Yet. Dern. Erkek Öğrenci Yurdu ...

İlim Yayma Vakfı Erkek Öğrenci Yurdu

İlim Yayma Vakfı Erkek Öğrenci Yurdu

Fikirtepe Erkek Öğrenci Yurdu

Fikirtepe Erkek Öğrenci Yurdu

Yenisahra Erkek Öğrenci Yurdu

Yenisahra Erkek Öğrenci Yurdu

Filiz Kız Yurdu

Filiz Kız Yurdu

Seçkin Erkek Öğrenci Yurdu

Seçkin Erkek Öğrenci Yurdu

Çamlıca Erkek Öğrenci Yurdu

Çamlıca Erkek Öğrenci Yurdu

Pera Kız Öğrenci Yurdu

Pera Kız Öğrenci Yurdu

Apart Daire İstanbul

Apart Daire İstanbul

İstanbul Turkuaz Kız Öğrenci Yurdu

İstanbul Turkuaz Kız Öğrenci Yurdu

Boğaziçi Kız Öğrenci Yurdu

Boğaziçi Kız Öğrenci Yurdu

Evimyurdum

Evimyurdum

Özel Mirasçılar YÖ Kız Öğrenci Yurdu

Özel Mirasçılar YÖ Kız Öğrenci Yurdu

Merkez Kız Öğrenci Yurdu

Merkez Kız Öğrenci Yurdu

Başakşehir Öğrenci Yurdu

Başakşehir Öğrenci Yurdu

Orion Öğrenci Evleri

Orion Öğrenci Evleri

Su Butik Kız Öğrenci Yurdu

Su Butik Kız Öğrenci Yurdu

Bakırköy Elit Kız Yurdu

Bakırköy Elit Kız Yurdu

Yıldız Marmara Konaklama

Yıldız Marmara Konaklama

Mutlu Kız Öğrenci Yurdu

Mutlu Kız Öğrenci Yurdu

Evim Erkek Öğrenci Yurdu ve Apartı

Evim Erkek Öğrenci Yurdu ve Apartı

Gelişim Kız Öğrenci Yurdu

Gelişim Kız Öğrenci Yurdu

Özel Çengelköy Yükseköğretim Kız Yurdu

Özel Çengelköy Yükseköğretim Kız Yurdu

Elan Kız Öğrenci Yurdu

Elan Kız Öğrenci Yurdu

Abisso Özel Kız Öğrenci Evi

Abisso Özel Kız Öğrenci Evi

Galata Kulesi Kız Öğrenci Yurdu

Galata Kulesi Kız Öğrenci Yurdu

Özel Ada Kız Öğrenci Yurdu

Özel Ada Kız Öğrenci Yurdu

Şişli Kız Öğrenci Yurdu

Şişli Kız Öğrenci Yurdu

Dönmezler

Dönmezler

Şişli Villa

Şişli Villa

Pulya Kız Ögrenci Yurdu

Pulya Kız Ögrenci Yurdu

Defne Suites

Defne Suites

Özel Cem Ege Yüksek Öğrenim Erkek Öğrenci Yurdu

Özel Cem Ege Yüksek Öğrenim Erkek Öğrenci Y...

Jakaranda Otel

Jakaranda Otel

Özel Zirve Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu

Özel Zirve Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu

Airport İnci Hotel

Airport İnci Hotel

Urbinn Apartments

Urbinn Apartments

Besta Bayan Apart

Besta Bayan Apart

Orange Airport Hostel

Orange Airport Hostel

Merkez Kız Öğrenci Yurdu

Merkez Kız Öğrenci Yurdu

Ağaoğlu Apart

Ağaoğlu Apart

Yeni Dünya Vakfı

Yeni Dünya Vakfı

Hostel Port

Hostel Port

Ersa Apart

Ersa Apart

Hacı Ahmet Ünal Vakfı

Hacı Ahmet Ünal Vakfı

Ala-Çatı

Ala-Çatı

Özel Habitat Şişli Kız Öğrenci Yurdu

Özel Habitat Şişli Kız Öğrenci Yurdu

Mass Apartment

Mass Apartment

Yakamoz Yurtları

Yakamoz Yurtları

Ada İstanbul Sitesi

Ada İstanbul Sitesi

Bizim Konak Salacak Kız Konuk Evi

Bizim Konak Salacak Kız Konuk Evi

Çapa Erkek Öğrenci Evi

Çapa Erkek Öğrenci Evi

Gökçe Pansiyon

Gökçe Pansiyon

Gözde Kız Öğrenci Yurtları

Gözde Kız Öğrenci Yurtları

Özel Habitat Yeni Nesil Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdu

Özel Habitat Yeni Nesil Yükseköğretim Kız Ö...

Beykoz Kız Yurdu

Beykoz Kız Yurdu

Özel Üsküdar Merkez Yüksek Öğrenim Kız Öğrenci Yurdu

Özel Üsküdar Merkez Yüksek Öğrenim Kız Öğre...

Candan Kız Öğrenci Yurdu

Candan Kız Öğrenci Yurdu

Rumeli Üniversitesi Yurtları

Rumeli Üniversitesi Yurtları

Zeynep Hatun Kız Yurdu

Zeynep Hatun Kız Yurdu

Risale-i Nur Medresesi

Risale-i Nur Medresesi

Yakındaki tüm yurtlar